Награде Нововарошанима на Фестивалу аматерских позоришта

„Чујеш ли, мама, мој вапај?!“ Дома културе

„Чујеш ли, мама, мој вапај?!“ Дома културе

Награде за нововарошке глумце на управо завршеном Фестивалу аматерских позоришта Западне Србије у Пријепољу. Представа „Чујеш ли, мама, мој вапај?!“ Дома културе „Јован Томић“ награђена је и за најбољу сценографију, а признањем се окитио и редитељ.

Небојша Радишић је најбољи глумац фестивала. У представи „Чујеш ли, мама, мој вапај“ он је маестрално одиграо улогу Радивоја, једног од главних ликова . За најбољу сценографију награђен је Станко Никачевић, а Драган Јаковљевић за успешан редитељски поступак у реализацији савременог текста.

Салих Туркмановић награђен је за најбољу мушку епизодну улогу. Награду је добио за улогу Луке у „Свадби“, заједничкој представи домова културе из Нове Вароши, Пријепоља и Прибоја, која је премијерно изведена крајем прошле године. Овој представи припало је и специјално признање за иницијатуиву удруживања позоришног аматеризма три општине.

Најбољи глумци- Туркмановић и Радишић са Селмом Хасовић

У конкуренцији за одлазак на републичку смотру аматера у Кули, било је осам представа, а за најбољу је проглашена предства „Црна Кутија“ Аматерско позориште „Јанко Веселиновић“ из Богатића. Селектор фестивала Владимир Путник рекао је да су се посебно истакле представе „Чујеш ли, мама, мој вапај“ Аматерског позоришта Дома културе „Јован Томић“ из Нове Вароши и „Црна кутија“ Аматерског позоришта „Јанко Веселиновић“ из Богатића, а нијансе су пресудиле да најбоља буде представа из Богатића.

Предства „Чујеш ли, мама, мој вапај?!“ Аматерског позоришта Дома културе у Новој Вароши премијерно је изведена у јулу прошле године и прва је представа овог позоришта након шест година паузе. Рађана је по тексту Војислава Савића , а поред награђеног Небојше Радишића у комаду играју и  Салих Туркмановић, Фехима Ибишбеговић, Владимир Дулановић, Радисав Тaтовић, Селма Хасовић, Един Хаџић и Јулијана Јанков.

(Фото: Раде Прелић)

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.