На Великом брду и ове године слави се 25. мај Дан младости

Слави се од 2015. године

Слави се од 2015. године

На Великом брду изнад Нове Вароши и овог 25. маја славиће се Дан младости. Прослава ће почети у 17 часова, подизањем на јарбол тробојке са петокраком и интонирањем химне „Хеј Словени“ некадашње СФРЈ. Као и претходних година, биће организована изложба војних возила из Другог светског рата и возила коришћених у јединицама бивше ЈНА, док су у наставку манифестације ручак и дружење уз музику и незаобилазни војнички пасуљ.

Дан младости се на Великом брду прославља од 2015. године. Колико се зна, на овај начин се слави још једино овде, па је свој долазак најавио велики број југоносталгичара из целе западне Србије. Организатор манифестације је Олд-тајмер клуб историјских возила и ствари, носталгичара бивше СФРЈ и ЈНА из Нове Вароши.

До распада бивше Југославије, на овај датум се широм бивше Југославије славио рођендан доживотном председнику и маршалу Јосипу Брозу Титу, а у Београду се организовао слет њему у част.

-Братство и јединство су обележили то време и нама који их памтимо све више недостају ти дани. Није било важно ко је Муслиман, ко Хрват, ко Србин, сви смо били једнаки, поштовали се и одлично слагали. То је нешто што се пре свега носи из породице. И живело се лепо. Отац ми је радио, мајка била домаћица, али смо сваке године ишли на море, само једна плата а имали смо све. Млађим генерација је данас то на жалост, несхватљиво- каже Џевад Џановић (62), домаћин смотре.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.