Баба, деда и унук крили у Новој Вароши арсенал оружја

Пронађена већа количина оружја и муниције

Пронађена већа количина оружја и муниције

Полиција ће поднети кривичну пријаву против петнаестогодишњака и његовог деде и бабе из Нове Вароши код којих је током јучерашњег претреса просторија пронађена већа количина оружја и муниције. Саопштењe Полицијске управе у Пријепољу преносимо у целости и у њему се каже :

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пријепољу поднеће надлежним тужилаштвима кривичне пријаве против петнаестогодишњака и његовог деде и бабе, сви из Нове Вароши, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Ужицу и Основним јавним тужилаштвом у Пријепољу, приликом претреса стана и осталих просторија, власништво његовог оца, бабе и деде, а које користи петнаестогодишњак на више локација у oколини Нове Вароши, пронашла и одузела већу количину оружја и муниције.

Претресом стана у власништву његовог оца, а које малолетник користи, пронађено је 83 комада пиштољске муниције, 44 комада пушчане муниције и оквир за пиштољ.

Претресом породичне куће и стана 76-годишњег деде малолетника, по оцу, пронађена је аутоматска пушка, пушка непознате марке и калибра, једна пушка без кундака и цеви, кућиште са цеви од пиштоља (револвера) непознате марке и калибра, цев од пиштоља непознате марке и калибра, два војна ножа тзв. бајонети, реденик са шест комада пушчаних метака, 465 комада пушчаних метака, један пиштољ-револвер и тзв. кубура.

Претресом породичне куће његове 73-годишње бабе по оцу пронађено је 62 комада пиштољске муниције.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.