Нелегално оружје се може предати сваког дана од 7 до 19 часова

Полицијска станица Нова Варош

Полицијска станица Нова Варош

У Србији је јуче почела предаја нелегалног оружја и трајаће до 8. јуна, а грађани који у овом периоду предају нерегистровано оружје неће морати да доказују његово порекло нити ће сносити последице.Како се незванично сазнаје, на територији коју покрива Полицијска управа Пријепоље већ првог дана акције оружје је предало пет лица, а реч је углавном о пиштољима различитог калибра.

Нелегално оружје се иначе може предати најближој полицијској станици, свакога дана у времену од 7.00 до 19.00 часова. У полицији кажу да се позив односи на све врсте оружја, као и на минско-експлозивна средства и делове за оружје и муницију коју су грађани противправно држали. Министарство унутрашњих послова Србије уједно позива и оне грађане који то већ нису учинили, да полицијским станицама предају на чување и оружје које је остало након смрти власника.

МУП Србије је акцију предаје нелегалног оружја покренуо након два масовна убиства која су се догодила прошле седмице у селима код Младеновца и Смедерева, као и у београдској Основној школи "Владислав Рибникар", у којима је убијено 17 особа, а повређено више од 20.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.