Ни у Новој Вароши данас у школама нема наставе

Празне учионице

Празне учионице

У основним и Средњој школи у Новој Вароши данас нема наставе, као ни у већини других места у Србији, због незапамћеног злочина у Основној школи "Владислав Рибникар" у Београду на Врачару, у коме је убијено осам ђака ове школе и припадник обезбеђења, а шесторо ђака и једна наставница тешко рањени. На њих је у среду 3. маја у јутарњим часовима пуцао малолетни К. К. (14), ученик ове школе.

- Неми смо пред чином који нас је натерао да затворимо школе. Све што чинимо и што ћемо чинити је у најбољој намери да учинимо школе безбедним местом за образовање и васпитање све наше деце- каже се у саопштењу Синдиката „Независности“. Обуставу наставе подржали су и други синдикати запослених у просвети.

Одлуком Владе Србије у Србији је дан жалости од петка 5. маја до недеље 7. маја.

Синоћ се  на жалост, у Србији догодио нови масовни злочин, када је Урош Б. (21) у више села код Младеновца убио осам особа, а 13 ранио. Страдали су углавном млађе животне доби.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.