Комуналцима стиже нова "смећарка" за уске и стрме улице

Служиће за пражњење  контејнера у приградским насељима и удаљеним селима

Служиће за пражњење контејнера у приградским насељима и удаљеним селима

Комуналном предузећу „3.септембар“ ускоро ће стићи ново специјализовано возило за одвожење санитарног отпада мање кубикаже. Инвестиција је вредна око 15 милиона динара, а заједнички је финансирају Министарство за развој недовољно развијених подручја Републике Србије и Општина Нова Варош.

Пројекат набавке нове „смећарке“ који је кандидовала локална самоуправа добио је „зелено светло“ на конкурсу министарства за унапређење комуналне инфраструктуре. Кабинет министра Новице Тончева одобрио је нововарошкој општини бесповратна средства у износу од седам милиона динара за куповину овог специјализованог возило, док ће друга половина новца бити обезбеђена из општинске касе.

-Локална самоуправа ће Комуналном предузећу уступити ново возило на коришћење, а оно ће нам олакшати рад приликом одвожења санитарног отпада из бочних и стрмих улица у граду којима велика „смећарка“ тешко или готово никако не може да приђе. Ово возило капацитета од 10 кубика имаће вишеструку намену, јер ће се по потреби користити и у случајевима одвожења отпада из удаљених сеоских средина. То ће нам омогућити уштеду и рационализацију у овом сегменту пословања – каже за „Варошке новине“ Љубиша Недовић, директор Комуналног предузећа „3. септембар“.

Председник општине Радосав Васиљевић, који је недавно у Нишу потписао уговор о додели бесповратних средстава, истиче да Нова Варош у последњих неколико година има одличну сарадњу са овим министарством .

-На конкурсима Министарства за развој недовољно развијених подручја у последње три године одобрена су нам средства у укупном износу од близу 23 милиона динара и то за суфинансирање четири пројекта – набавку дигиталног рендген апарата, специјализованог возила за одржавање канализационе мреже, ауто-смећарке мале кубикаже, као и за унапређење рада Удружења произвођача јагодичастог воћа „Златни брег“ – напомиње председник Васиљевић.

Он за наш лист каже да реализација ових пројеката доприноси унапређењу квалитета здравствене заштите становништва, подстицаја развоју воћарства, а посебно ефикаснијег обављања комуналне делатности у области управљања отпадним водама и санитарног отпада, чиме се у ширем контексту остварују бенефити на пољу заштите животне средине.

Иначе, кабинет министра без портфеља за развој недовољно развијених општина у Србији Новице Тончева , ове године је путем конкурса одобрио бесповратна средства у укупном износу од 245 милиона динара за реализацију 130 пројеката у 38 економски „слабашних“ локалних самоуправа. Од тога је 33 милиона опредељено за пет општина из овог дела Србије. Осим Нове Вароши, средства у износу од по седам милиона динара добиле

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.