У суботу велика акција, чисте се Шопот и Касарна

Омиљено излетиште Нововарошана - Касарна (архивски снимак)

Омиљено излетиште Нововарошана - Касарна (архивски снимак)

Поводом Међународног дана планете Земље, неформална група грађана „Студенац“ организује у суботу 22. априла велику пролећну акцију чишћења Шопота и Касарне, излетишта изнад Нове Вароши.

Кесе за смеће и заштитне рукавице за чишћење обезбедило је Комунално предузеће „3.септембар“, које је на себе преузело и обавезу да прикупљени санитарни и други отпад транспортује до најближе депоније.

-Позивамо суграђанке и суграђане, комшије и све људе добре воље да нам се придруже у суботу 22. априла. Окупљање је у 12 часова на платоу испред Дома културе, одакле лаганом шетњом крећемо ка добро познатим серпентинама како бисмо потом заједнички начинили први корак у очувању Шопота тако што ћемо уклонити сав отпад и смеће у овом делу градске зоне. У случају кише, акција се одлаже за неки од наредних сунчаних дана о чему ћемо вас благовремено обавестити – кажу у „Студенцу“ и подсећају да је ово подручје општинским планом регулације и званично проглашено за уређену парк-шуму .

Чишћења Шопота је иначе, део велике акције која се у исто време организује на више од 130 локација широм Србије.

-Уколико не можете да нам се придружите у чишћењу Шопота, а ипак бисте хтели да очистите свој комшилук, село или дечје игралиште - то можете учинити тако што ћете своју локацију пријавити на следећем линку zavrnirukave.rs - каже се у позиву неформалнe групe грађана „Студенац“.

На више од 130 локација широм Србије

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.