Марији Шапоњић потребна помоћ за лечење

Буди хуман

Буди хуман

Хуманитарна фондација БУДИ ХУМАН Александар Шапић прикупља новчана средства за лечење Марије Шапоњић (1986) из Нове Вароши.

Како се наводи у апелу Фондације БУДИ ХУМАН, Марији Шапоњић су се 2020. године јавили први симптоми болести који су трајали неколико месеци, али како је тада владало ванредно стање због короне тек у новембру исте године Марији је успостављена дијагноза – злоћудни тумор дебелог црева (Ц.20) Операција је обављена крајем новембра када је уклоњено 13 тумора са дебелог црева и карлице, као и део дебелог црева и од тада Марија носи стому.

У децембру 2020. године је уследила операција јетре, када је отклоњен злоћудни тумор са јетре, наводи се у саопштењу Хуманитарне фондације „Покрени живот.“

У јануару 2021. години је хоспитализована због колекције апцеса на јетри, када су уграђена два дрена, које је носила два месеца.

У марту 2021. године је отпочета хемиотерапија. Након 4 терапије, у јуну 2021. урађен је контролни скенер, када су откривене метастазе на плућима. С обзиром на величину и распрострањеност метастаза операција није била опција, па је настављено са истом хемиотерапијом.

У октобру се јавља алергијска реакција, гушење и терапија је морала да буде промењена. Ова терапија није одговарајућа али је једина опција лечења у државним установама.

Стање се погоршава, па се у јануару 2022. на контролном скенеру уочава вода у карлици, увећање лимфних жлезда, рецидив на јетри, погоршање тумора на плућима. Од фебруара је започето лечење биолошким терапијама са иринотеканом. То даје резултате у смислу да се стање не погоршава, али нема ни напретка.

У међувремену се јављају проблеми са уринарним инфекцијама и проблеми са пражњењем бешике, а мишљење уролога је да је то вероватно последица операције дебелог црева. Од новембра 2022. године Марија трпи несносне болове и јављају се гинеколошки проблеми. Потребно је урадити биопсију и даљу дијагностику.

Мишљење лекара из иностранства је да је излечење могуће, али је прво потребно урадити комплетну дијагностику и анализе како би се што пре укључила имунотерапија, а затим сагледале могућности за оперативним уклањањем тумора са плућа и јетре.

Марија се тренутно налази у Турској на лечењу и потребно је у року од 72 часа прикупити 10.000 евра како би примила лек који јој је неопходан. Средства су потребна за лечење у иностранству, дијагностику и анализе, као и за имуно терапију, путне трошкове.

Марија жели да се бори, да гледа своју децу како одрастају, а за то јој је неопходна помоћ у виду донација свих људи добре воље. Она је самохрана мама три девојчице које јој помажу у свему и имају једну жељу – да им мама оздрави!

Помозимо Марији Шапоњић!

(Хуманитарна фондација БУДИ ХУМАН)

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.