Владимир Пурић нови председник Општинског одбора СНС

Унутарстраначки избори - Владимир Пурић, Бранко Поповић и Крсто Јањушевић

Унутарстраначки избори - Владимир Пурић, Бранко Поповић и Крсто Јањушевић

Владимир Пурић, приватни предузетник и одборник у локалном парламенту, нови је председник Општинског одбора Српске напредне странке у Новој Вароши. На изборној Скупштини одржаној у суботу 18.марта, Пурићу је поверење указало свих 65 верификованих делегата. Функције потпредседника у наредном периоду обављаће Бранко Поповић, председник Скупштине општине Нова Варош, и Бранко Бјелић, заменик председника општине.

Пурић је, иначе, био и једини кандидат на овим унутарстраначким изборима у Новој Вароши, првим након увођења Повереништва 2017-те. Одборник је у локалном парламенту у три последња узастопна мандата и један од оснивача СНС у Новој Вароши 2008. године.

Након избора, Пурић се страначким колегама захвалио на указаном поверењу, уз обећање да ће нововарошки напредњаци наставити ангажовање на пољу омасовљења партије и јачања страначке инфраструктуре, као и да ће општинској власти (чија је СНС окосница) пружати пуну подршку и помоћ у реализацији развојних пројеката, а све са циљем како би грађани Нове Вароши живели боље и квалитетније. Нови председник ће се, како сам наглашава, бавити искључиво страначким питањима, без претензија на неку од других јавних функција.


Владимир Пурић

-Један од приоритета новог руководства биће оснаживање кадровског потенцијала странке и пружање шансе младим, школованим и образованим људима. Зато позивамо да се Српској напредној странци прикључе сви они који су својим знањем или искуством спремни да општини помогну у њеном даљем развоју – каже Владимир Пурић за „Варошке новине“.

Локални напредњаци изабрали су и нови Општински одбор. Према страначком статуту, у састав општинског одбора, поред руковоства, улазе и 34 председника месних одбора, као и челни људи најмање десетак гранских савета, који ће бити изабрани у наредном периоду. Реч је о интерним партијским саветима и то за привреду и економију, здравство, правна питања, културу и просвету, друштвене делатности, спорт и омладину, туризам, инфраструктуру...

Изборна скупштина ОО СНС одржана 18. марта

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.