Три милиона за пражњење контејнера у селима

Број тура прецизиран планом

Број тура прецизиран планом

Од 6,2 милиона динара у буџету Фонда за заштиту животне средине општине Нова Варош, половина је опредељена за пражњење контејнера распоређених по селима. Комуналци ће прикупљену отпад возити на санитарну депонију Дубоки поток код Прибоја и за стотинак тура наплатити укупно 3,1 милион динара.

План активности који је у складу са потребама сеоских месних заједница сачинила помоћница председника општине за локални економски развој Маријана Ђокић, недавно је добио „зелено светло“ Општинског већа. Надлежни кажу да је ово само један од начина да се спречи формирање дивљих депоније које загађују природу и руже села.

-Највећи проблем је што се стање у овој области тешко регулише, јер се поред контејнера неконтролисано одлаже и некомунални отпад, што константно ствара хаос – кажу у општинској управи.

Како је дефинисано, Комунално предузеће „3. септембар“ ће ове године у 68 наврата празнити „мале“ контејнере, запремине 1,1 кубика, у селима која су од раније обухваћена овом услугом, и то у Дрмановићима , Акмачићима, Божетићима, Кокином Броду, Негбини, Драглици, Вранешима, Радоињи, Рутошима, Бистрици и Дражевићима. У прва и последња четири месеца у години биће одвожена по једна тура недељно, а у периоду од маја до септембра, када су и највеће потребе, контејнери ће се празнити два пута седмично. У септембру ће бити постављено и 16 контејнера на осам нових локација у месним заједницама Јасеново и Бела Река.

-Комунално предузеће ће за услугу пражњења „малих“ контејнера из општинског буџета моћи да рачуна на средства од преко 2,5 милиона динара – наводи се овом Плану.

Планом се прецизира и да ће се отпад из великог контејнера, од пет кубика, код основне школе у Акмачићима празнити у 20 тура годишње, а да је цена услуге по појединачном пражњењу 9.450 динара. Око 218.000 динара ће из општинске касе комуналцима бити плаћено за 15 тура одвожења отпада из великог контејнера у Јасенову.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.