Помоћ у новцу и роби за угрожене земљотресом

Показали хуманост

Показали хуманост

Нововарошани су и овог пута показали хуманост. Помоћ у роби и новцу упућена је  угроженима у серији разорних земљотреса који су недавно погодили Турску и Сирију и однели више од 55 хиљада живота.

У знак солидарности и емпатије са народима ове две земље, новоосновано Удружење Бошњака „Извор доброчинства“ организовало је седмодневну акцију прикупљања новчаних средстава.

-Акцији се одазвало 90 грађана, који су даривали укупно 3.260 евра. Фирма „Пластика“ ДОО, на челу са директором Драганом Голубовићем, донирала је нашем Удружењу 150 пласичних буради са славином за воду, као и палету фолије, који су, између осталог, преко потребни становништву погођеном овом стравичном природном катастрофом – изјавио је   „Варошке новине“ председник Управног одбора удружења Един Мујагић, уз велику захвалност свима који су у складу са својим могућностима пружили несебични допринос у прикупљању помоћи и подршке унесрећеном турском и сиријском народу.

Новчане прилоге прикупљала је и Исламска заједница Нове Вароши, а у оквиру Мешихата Исламске заједнице Санџака. На ниво Мешихата до сада је прикупљенио више од 180.000 евра.

Општинска организација Црвеног крста у Новој Вароши је такође организовала акцију помоћи Турској и Сирији под слоганом „Наше мало неком може значити бар исто толико“.

-У периоду од 13. до 17. фебруара у интерном магацинском простору прикупљено је око 600 килограма нове или добро очуване одеће и обуће, као и ћебади, постељина и слично - напомиње секретарка Општинска организација Црвеног крста Милена Јојевић.

Црвени крст у Новој Вароши је у у складу са препорукама своје централе у Београду, грађанима упутио апели да и даље наставе да пружају подршку турском и сиријском народу за откалњање последица од земљотреса, али искључиво прилозима у новцу. Помоћ се може уплатити на жиро рачун : 205-32824-71, са позивом на број 6046-355-0000.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.