Путеви проходни, Бистрица и даље без струје

Снег донео бројне невоље

Снег донео бројне невоље

Мештани већине засеока у Горњој и Доњој Бистрици још су без струје због снега који је у ноћи између недеље и понедељка покидао жице на далеководу.

У осталим селима ситуација се нормализује након невремена који је током викенда погодило овај део Србије и донело бројне проблеме мештанима. Локални путеви су проходни, али се због поледице на појединим правцима саобраћај отежано одвија па ни данас нема наставе у матичној основној школи у Јасенову и њеним издвојеним одељењима у Белој Реци и Кућанима на падинама Муртенице.

- Снег је на далеководу 35/10 kV преко реке Лим покидао жице, које су пале у реку. Квар је велики и на неприступачном терену, али очекујемо да ће се до вечерас нормализовати снадбевање. Електричарима из Нове Вароши у помоћ су притекле колеге из Сјенице- каже за „Варошке новине“ председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић .

У нововарошком крају за кратко вереме пало је до пола метра влажног снега, док на местима где ветар навејава има сметова високих и два метра. Снег је одсекао од света многе засеоке, повремено је нестајало и струје. Током падавина било је проблема и у функционисању саобраћаја на магистралним и регионалним путним правцима, а град је једно време био и без воде за пиће.

-Тракторске возе су одрадиле лавовски посао, па су готово сви путни правци проходни. За пробијање сметова, ќао и тамо где је влажан снег павио проблеме, ангажовали смо 'скипове'. Очишћење су и све улице у граду- каже Васиљевић.

Проходно по селима - Буковик (Фото: В. Палић)

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.