Градска библиотека увела низ новина за своје чланове

На полицама 49.000 књига - Библиотека у Новој Вароши

На полицама 49.000 књига - Библиотека у Новој Вароши

Библиотека „Јован Томић“ повећала је за стотинак динара цену чланарине за ову годину, а ту је и низ других новина.

Тако ће сада читаоци у категорији ученика и студената за упис у библиотеку на период од годину дана морати да плате 400 динара. Годишња чланарина за пензионере износи 500, а за запослене 700 динара. Цена колективног уписа за најмање пет чланова је сада 350 динара по једном члану , док је породична чланска карта (три и више чланова) укупно 900 динара.

Према новом ценовнику услуга овдашње књижевне „ризнице“, одељенска чланарина за најмање десет ђака кошта 100 динара за годину дана по члану.

Уведене су и неке новине у сегменту позајмљивања књига. Тако се читаоци могу учлањавати и на период од месец дана по цени чланарине од 150 динара. „Пенале“ за изгубљену чланску карту читаоци ће од сада морати да плате 100 динара, а цена „казне“ за нередовно враћање позајмљених књига износи 200 динара за сваки месец кашњења.

-Чланарина је бесплатна за више категорија становништва и то за предшколце, прваке, кориснике социјалне помоћи, незапослене, добровољне даваоце крви, добитнике Вукове дипломе, као и добитнике општинских награда и признања. Новац за чланску карту Библиотеке неће требати ни учесницима рецитаторске смотре „Песниче народа мог“, као ни сарадницима наше установе – учесницима у нашим програмима и активностима – појашњава књижничарка Радмила Бјелић, уз апел читаоцима – члановима да буду редовнији и ревноснији у враћању позајмљених књига.

Пре овог поскупљења, чланарина за годину дана коштала је 300 динара за ученике и студенте, пензионери су чланску карту плаћали по цени од 400 динара, запослени 600, док је породично учлањење коштало 700 динара.

До чланске карте овдашње књижевне ризнице , која броји око 49.000 примерака књига, Нововарошани могу доћи и сваког децембра у години, када Библиотека организује традиционални упис са попустом.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.