Дан младости славиће се два дана

Смотра отвара прославу  25. маја у 16 сати

Смотра отвара прославу 25. маја у 16 сати

На Великом брду на Тикви изнад Нове Вароши Дан младости ове године славиће се два дана. Организатор је Олд-тајмер клуб историјских возила и ствари и носталгичара бивше СФРЈ и ЈНА, а долазак су најавили и југоносталгичари из околних градова.

Прослава ће почети у четвртак 25. маја у 16 сати када су свечано отварање, смотра и поздрав застави. Концерт ће имати локални рок састав „XО“, а дружење ће потрајати до дубоко у ноћ.

Другог дана манифестације, 26. маја, возиће се „Џипијада“ по шумама и горама Тикве, Каменице, Вучије,Великог поља...

-Лане се овде дружило више стотина људи из градова западне Србије и гостију из иностранства, а добру посету очекујемо и ове године. Крчкаће се и пасуљ по рецепту бивше ЈНА – каже домаћин смотре, аутопревозник Џевад Џановић (56).

Козарачко коло се на Великом брду на 25. мај игра од пре три године. Симболично је изабран датум када се у бившој Југославији славио Дан младости, а у Београду организовао рођендански слет доживотном председнику маршалу Титу.

-Жеља нам је да сачувамо успомену на безбрижне дане када се нисмо делили по дебљини новчаника и националним бојама. Дан младости био је најрадоснији празник у бившој Југи- каже Џановић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.