У нововарошком крају више од 700 лежаја за одмор на ваучер

У понуди и хотел

У понуди и хотел "Панорама"

Власници 87 апартмана, кућа, коначишта, вила, хотела и сеоских домаћинстава са подручја општине Нова Варош понудили су више од 700 лежаја за одмор на ваучер. Од тога је 48 објеката на локацији Бабића Брда и ширем појаса Златара.

Министарство туризма је из буџета за 2023.годину обезбедило више од 500 милиона динара за реализацију пројекта „Одмор на ваучер“, који се у циљу подстицања домаћег туризма спроводи већ осму годину за редом. Овог пута је, међутим, интересовање за одмор на попуст било изван свих очекивања, о чему сведочи податак да је 100.000 понуђених ваучера подељено за непуна два дана. Грађанима је на располагању близу две хиљаде објеката широм Србије у којима до краја новембра могу искористити своје ваучере.

Вредност појединачног ваучера је 5.000 динара, а гостима се дају за најмање пет ноћења у угоститељским објектима ван општине боравка односно пребивалишта корисника ваучера. Њиме се, иначе, не може плаћати боравишна такса, пиће, здравствене и друге сличне услуге. Како кажу хотелијери и туристички посленици, ваучери последњих година спашавају иначе све „мршавију“ посету у ван сезони.

-Прави ефекат ове одличне акције показао се тек у последњих пар година када је захваљујући корисницима ваучера значајно повећан број гостију односно ноћења у златарском крају – каже директор Туристичке организације „Златар“ Бранко Пуцаревић.

Он за „Варошке новине“ истиче да је посебно значајно то што су ваучерци побољшали посету током јесени и месеци када сезона није у пуном јеку.

-Анализе су показале да, захваљујући одмору на попуст, сада много више домаћих туриста посећује и одмара у туристичким дестинацијама у земљи и да је домаћи гост коначно добио бенефите и третман какав заслужује – сматра Пуцаревић.

Право на одмор уз ваучер, осим пензионера имају и незапослени, лица која примају туђу негу и помоћ, ратни инвалиди, као и запослени са месечним примањима нижим од 70.000 динара. Грађани који испуњавају ове критеријуме односно имају право да користе ваучере били су у обавези да најкасније 30 дана пре реализације аранжмана поднесу пријаву на шалтерима „Поште Србије“.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.