Конкурс ОЕБС-а : Стажирање у општинској управи

Општина Нова Варош

Општина Нова Варош

Млади из Нове Вароши, Новог Пазара, Прибоја, Пријепоља, Сјенице и Тутина, који су завршили факултет и интересује их функционисање државне администрације и област владавине права, имају могућност да се пријаве на конкурс Мисије ОЕБС-а у Србији за Програм стручног усавршавања дипломаца из Југозападне Србије. Рок за пријављивање је 6.фебруар, а девет најбољих кандидата ће пет месеци, уз новчану надокнаду, стажирати при матичним јединицама локалне самоуправе и стицати знања на пољу рада добре јавне управе и правног система Републике Србије.

Право учешћа на јавном позиву имају дипломци који су основне академске студије завршили 2019. године и касније, а држављани су Републике Србије, са местом пребивалишта у некој од ових пет општина односно града Новог Пазара. Један од услова је и да имају интересовања и жељу за усавршавањем у области правних наука и јавне управе, које их, уколико буду одабрани, очекује од марта до краја јула ове године.

Учесници програма ће током свог стажирања у општинским управама добијати новчану надокнаду од 300 евра у динарској против вредности. Осим стицања знања кроз практични рад, полазници ће учествовати и у бројним другим програмима и активностима, као што су обуке и тренинзи попут оних у областима пројектног менаџмента, родне равноправности, етике и интегритета...Процес селекције предвиђа писмени тест и разговор са кандидаткињама и кандидатима „уживо“ или путем онлајн платформе.

Овај Програм ОЕБС-а у Србији се, иначе, у партнерству са општинама и градовима, спроводи трећу годину за редом у оквиру пројекта „Упознавање грађана са радом и надлежностима локалне самоуправе“ који финансијски подржава Влада Норвешке. 
 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.