Традиционални Дани културе почињу у среду 8. фебруара

На програму десетак квалитетних садржаја - Дом културе

На програму десетак квалитетних садржаја - Дом културе

Монодрамом о необичном и узбудљивом животу једне од највећих српских сликарки и боркиња за социјална и женска права Надежди Петровић (1873-1915), коју у представи игра Биљана Ђуровић, и изложбом радова из богатог ликовног опуса Драгана Стојкова (72), у среду 8. фебруара биће отворени „Дани културе“.

Традиционална манифестација која се у Новој Вароши, са мањим прекидима, организује већ више од пет деценија, трајаће до почетка марта. На програму, у организацији Дома културе „Јован Томић“ , наћи ће се, баш као и лане, десетак квалитетних позоришних, музичких, филмских и ликовних садржаја. Организатори очекују добру посету, не само Нововарошана већ и љубитеља културних дешавања из комшијских општина.

-Инсистирали смо на квалитету, а не на бројности догађаја, имајући у виду прилично високе уметничке стандарде домаће публике која, уосталом, и заслужује да на сцени и у галеријском простору ужива у професионалним остварењима – истиче директорка Дома културе Михрија Хаџић.

Она за „Варошке новине“ каже да је уметнички програм „Дана културе“ конципиран, али не и прецизиран јер се ових дана очекују повратне информације о евентуалним гостовањима музичких интерпретатора, ликовних и позоришних стваралаца и других потенцијалних учесника манифестације.

-Познато је, међутим, да ће доминирати позоришни догађаји. Планиране су три представе, од којих је једна за децу, а све у извођењу професионалних ансамбала – појашњава Хаџић.

Према њеним речима, посетиоци манифестације имаће прилику и да уживају у два квалитетна музичка догађаја.

–Један је музичко-сценски програм „Друмови“, уметнички омаж Фаруку Ибишбеговићу, а други ће бити концерт неког од познатих интерпретатора поп музике. Ко ће то бити, сазнаћемо ових дана. Ускоро ће се знати сви детаљи програма, са датумом и сатницом – каже Хаџић.

Ни ове године, како обећавају организатори, током трајања манифестације неће изостати филмске пројекције, које су након короне поново почеле да пуне локалну биоскопску салу.

Дом културе „Јован Томић“, иначе, осмог фебруара уједно обележава и 54 године постојања и успешног рада, као установа која је од давне 1969. године мисионар културног препорода овог дела Србије.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.