Бујица оштетила путеве, ванредно у две месне заједнице

Вода однела пропусте (Фото: Општина Нова Варош)

Вода однела пропусте (Фото: Општина Нова Варош)

У месним заједницама Божетићи и Акмачићи проглашена је ванредна ситуација, због проблема на путној инфраструктури услед обилних киша. Набујали планински потоци и речице оштетили су више сеоских путева, а вода је продрла и у поједине стамбене и помоћне објекте.

У Штабу за ванредне ситуације општине Нова Варош кажу да је најкритичнија ситуација према Тисовици. У Акмачићима је пресечен пут према Живановићима, где је у четири куће 15-оро малишана.

-Набујала Тисовица однела је четири пропуста, па је од јуче у прекиду пут Штитково – Тисовица. Механизација је на терену и журимо да санирамо штету пре обилних снежних падавина које су најављене за наредне дане. У селу Тисовица има и ђака, а алтернативни путни правац преко Голог брда који мештани користе, зими је углавном непроходан због високих сметова- каже за "Варошке новине" заменик председника општине Нова Варош Бранко Бјелић.

У Амзићима је угрожено више путних праваца, док је у Бистрици мање клизиште пресекло пут према Пејовићима, а река Бистрица прети да се излије код "Златарпласта" и угрози производне хале. У Радоињи је у Оташима поплављена штала са стоком. У граду проблеме праве бујице које се са околних брда сливају на магистралу и улице, а вода је продрла и у више подрумских просторија.

- Све расположиве екипе су на терену. Мада бујице отежавају радове, очекујемо да ћемо пре снегова успети да отклонимо све проблеме и поправимо путеве према одсеченим засеоцима- каже председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.