Представа и пакетићи на дар деци са села

"Новогодишња дружина" на сцени Дома културе

Општина Нова Варош обезбедила је новогодишње поклоне за 95 малишана са сеоског подручја, док им је Дом културе „Јован Томић“ даривао позоришну представу „Новогодишња дружина“ , у извођењу своје Дечје позоришне сцене. Дарови су малишанима уручени јуче на пригодној свечаности у Дому културе.

„Слатке пакетиће“, укупне вредности од око 70.000 динара, добили су сви предшколци и ученици нижих разреда основне школе у Божетићима, Радоињи, Акмачићима, Бистрици и Јасенову.

Позоришну представу под називом „Новогодишња дружина“ режирао је нововарошки глумац Раде Татовић, а представу је извела група од десетак талентованих ученика из осмољетки у Новој Вароши и Акмачићима. Главне јунакиње у представи – Елена Мојичевић, Едина Бакалић и Тара Радишић, као и две младе групе плесача, развеселили су малишане у публици и својим талентом употпунили празничну атмосферу. Децу је забавила и глумица Аматерског позоришта Дома културе Фехима Ибишбеговић, која је тумачила „лик“ старе новогодишње јелке – баба Јеле.


Подела пакетића уз игру и песму 

Ову акцију, иначе, већ шесту годину за редом организују Канцеларија за младе, општинско Одељење за локални економски развој и Дом културе , а под покровитељством председника општине Радосава Рада Васиљевића.

-Акцијом смо наменски обухватили сеоске малишане јер су њима теже и у мањем обиму доступни различити културни, забавни, спортски, едукативни и други садржаји него њиховим вршњацима у граду – казао је  председник Васиљевић.

Према његовим речима, у локална самоуправа годинама уназад издваја значајна средства за бригу о деци, породици и подстицају наталитета.

-Све чинимо да живот деце буде што квалиетнији, а њихово детинство срећније. Деца су залог за будућност, а ова акција има готово симболичан значај у материјалном смислу, али је снажна порука деци да и ове новогодишње и божићне празнике желимо да проведу у радости и весељу – додао је председник Васиљевић.

Малишане је поздравила и директорка Дома културе Михрија Хаџић и пожелела им пуно лепих жеља, снова и успеха у 2023.

Да живот деце буде што квалитетнији - председник Радосав Васиљевић

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.