"Свадба“ премијерно изведена на сцени Дома културе

Играју глумци из три града (Фото: Fb/ Dom kulture Prijepolje)

Играју глумци из три града (Фото: Fb/ Dom kulture Prijepolje)

Позоришна представа „Свадба“ премијерно је изведена синоћ на сцени Дома културе „Јован Томић“. Она је круна десетомесечне успешне сарадње између домова културе из три суседне општинеу Новој Вароши, Прибоју и Пријепољу. Комад по мотивима истоименог дела чувеног руског класика Антона Павловича Чехова, режирали су Данијел Петковски и Ивана Јановић, а извели глумци аматерских позоришта из ове три комшијске општине.

Текст је, иначе, компилација четири Чеховљеве једночинке : Мекушац, Медвед, Просидба и Свадба. Радњу, догађаје и различита психолошка стања ликова на прави начин дочарали су протагонисти у представи : Екрем Лотрић, Неира Хурић, Фахрудин Џелиловић, Зејна Алић, Анес Хрловић, као и глумци из Нове Вароши Селма Хасовић, Небојша Радишић и Салих Туркмановић.

Сценографију у представи потписују Михајло Чпајак и Муриз Мушкић, костимографију Вера Лојаница и Ивона Булатовић, а продукцију домови културе „Јован Томић“, „Пиво Караматијевић“ и Дом културе Пријепоље.

Након публике у Новој Вароши, представу ће ускоро имати прилику да погледају и љубитељи позоришне уметности у Прибоју и Пријепољу, а уз очекивања организатора и копрудецената да ће комад имати дуг и успешан позоришни живот.

Пројекат је, иначе, реализован уз финансијску подршку Министарства културе, а у оквиру Меморандума о сарадњи који су у фебруару ове године потписали директори домова културе из ове три општине - Михрија Хаџић, Светлан Милинковић и Адмира Мостарац, са циљем унапређења аматеризма и културних садржаја у овом делу Србије, као и повезивања младих уметника кроз разноврсне пројекте на пољу културног стваралаштва.

-Представа је круна успешне сарадње у сегменту афирмације позоришног аматеризма, а претходних месеци реализовано је и неколико других заједничких програма током којих су млади и креативни ствараоци са овог подручја имали прилику да изразе свој таленат, али и да се друже, забављају, размењују идеје и аматерска искуства. Издвајају се свакако заједнички концерти локалних културно-уметничких друштава, који су били изузетно пропраћени и посећени– каже за „Варошке новине“ директорка Дома културе у Новој Вароши Михрија Хаџић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.