Чајетина увећала износ додатка за новорођенчад

Општина Чајетина (фото: uziceoglasnatabla.com)

Општина Чајетина (фото: uziceoglasnatabla.com)

Општинско веће Чајетине усвојило је недавно Одлуку о увећању родитељског додатка, која ће се примењивати од 1. јанура идуће године. Одлука је донета у циљ поспешивања наталитета и останка младих брачних парова на селу.

Тако ће се убудуће из општинске касе, свакој породици за прворођено дете исплаћивати по 100.000 динара, за друго 150.000, а треће и свако наредно 200.000 динара. Уз овај додатак они ће добијати и накнаду од Републике, која за прво дете износи 300.000 динара.

У Општини Чајетини кажу да се ради о највећим износима које једна локална самуправа исплаћује на име родитељског додатка.Чајетина је иначе, једна од ретких општина У србији у којој се број становника повећаваа, а све је више и деце. Ова општина је до сада исплаћивала родитељски додатак у износима од 85.000, 110.000 и 160.000 динара.

* * *

Пројекат „Чајетинска хроника на сајту Варошких новина“ је суфинансиран из буџета Општине Чајетина (Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражава ставове органа који је доделио средства)

                                                                                                   

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.