Књижевно вече у Градској библиотеци, гост Бранко Росић

Уторак 13. децембар, у 18 сати

Уторак 13. децембар, у 18 сати

Новинар и публициста Бранко Росић биће сутра, 13. децембра, гост књижевне вечери у Библиотеци „Јован Томић“ у Новој Вароши. Аутор ће домаћим љубитељима писане речи представити своју нову књигу „Долазак матадора“ у издању „Лагуне“, а промоција је заказана у 18 сати.

Росићу је ово трећи роман , који на узбудљив начин прецизно описује тренутак у коме се налази савремено друштво. У њему се, по оцени критичара, сусрећу Раскољников и Јованка Орлеанка 21 века, а за читаоце је ова књига занимљиво путовање светом у коме је туристички водич лично Џон Фанте. Овој прошлог лета публикованој књизи претходили су, иначе, романи „А тако је добро почело“ и „За сутра најављују коначно разведравање“.

Поред новинарства и књижевности, Росићева љубав је и музика. Свирао је у култном панк-бенду „Урбана герила“, а касније и у електро групи „Berliner strasse“. Сарађивао је у писању „Лексикон YU митологије“ и објављивао ауторске текстове у часописима  „Cosmopoliten“, „Max“, „Fame“... Росић је заменик уредника у Њуз магазину „Недељник“ и уредник публикације фестивала „Еxит“ – „20 година ЕXИТ активизма“. Живи и ствара у Београду.

Бранко Росић (Фото: Н. Бабић)

"Долазак матадора", нова књига Бранка Росића

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.