Радоињци први на такмичењу Црвеног крста

Победничка екипа:  Александар, Урош и Николина

Победничка екипа: Александар, Урош и Николина

Основна школа „Живко Љујић“ из Нове Вароши била је домаћин такмичења под називом „Шта знаш о Црвеном крсту“, које је, 12. пут за редом, организовала општинска организација Црвеног крста.

На овој традиционалној смотри знања учествовало је тридесетак ученика четвртог разреда, разврстаних у осам екипа из пет основних школа са подручја нововарошке општине.

Прво место овог пута освојили су представници ОШ „Гојко Друловић“ из Радоиње . Победничку екипу чинили су : Николина Ћирковић, Александар Каплановић и Урош Матијевић.

По свом знању истакао се и „тројац“ из ОШ „Живко Љујић“ из Нове Вароши – Лука Владуљевић, Давид Маринковић и Давид Љубојевић, који су освајачи другог места, док су се четвртаци из божетићке ОШ“Кнезови Рашковићи“ , у саставу Марија Стојић, Ана Славковић и Алекса Поповић изборили за треће место.

- Такмичари су на овогодишњем квизу показали завидно знање о историјату, програмским принципима и начелима Црвеног крста. Циљ ове такмичарске смотре јесте да се основци ближе упознају са значајем и бројним активностима ЦК, подстакну на активније учешће у раду организације, као и мотивишу на ширење идеја хуманости, добровољности, другарства и солидарности – истиче Милена Јојевић, секретарка ОО Црвеног крста.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.