Протокол о сарадњи у области туризма између Златибора и Требиња

Потписивање уговора (Фото: zlatiborpress)

Потписивање уговора (Фото: zlatiborpress)

Можете ли да замислите туристички аранжман који би подразумевао три дана боравка у Требињу уз посету Старом граду Кастел из 18. века, реци Требишњици и њеним мостовима, Музеју Херцеговине са Дучићевим легатом, а након тога три дана на Златибору са укљученом вожњом најдужом панорамском жичаром на свету, Златиборском Голд гондолом, посетом Стопића пећини, водопаду у Гостиљу или скијалишту на Торнику? Управо о томе су разговарали и након тога потписали Протокол о сарадњи у области туризма директор Туристичке организације Златибор Владимир Живановић и директор Туристичке организације Требиње Мирјана Путица.

Подршку овом догађају су дали председник Скупштине општине Чајетина Арсен Ђурић који је нагласио да "општина Чајетина и Град Требиње осим туризма имају потенцијал за сарадњу и у осталим областима друштвеног живота" и заменик градоначелника Града Требиња Дражен Бошковић који је нагласио да се "кроз овај споразум ствара основа за још квалитетнију сарадњу, да што више људи из Требиња и целе Републике Српске долазе на Златибор и у Србију, а исто тако да што више људи из овог региона долазе у наше Требиње, богато културно-историјским наслеђем".

Директор Туристичке организације Златибор Владимир Живановић је приликом потписивања Протокола о сарадњи нагласио да су Златибор и Требиње и до сада остваривали одличну сарадњу и да је сазрело време да се размишља о заједничком туристичком производу и још широј и значајнијој размени искустава.

-С обзиром да Златибор слови за једну од водећих туристичких дестинација Србије која бележи континуиран раст и развој нисмо имали дилема да је Златибор дестинација са којом Требиње треба да успостави чвршћу сарадњу. Спремни смо да од Златибора преузмемо позитивне примере развоја туризма, као и да заједнички учествујемо на промоцијама и наступима у организацији Туристичке организације Златибор. Још један разлог за успостављање чвршће сарадње између Требиња и Златибора јесте податак да су становници Требиња и читаве Републике Српске редовни посетиоци Златибора током читаве године, док становници Златибора и читаве западне Србије наш град воле и симпатишу и обилазе у све већем броју- каже директорка Туристичке организације Требиње Мирјана Путица. 

* * * 

Пројекат „Чајетинска хроника на сајту Варошких новина“ је суфинансиран из буџета Општине Чајетина (Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражава ставове органа који је доделио средства)

                                                                                       

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.