Ултразвук за породилиште у коме се рађају и нововарошке бебе

Вредна донација за Породилиште у Пријепољу (Фото: ПП Медиа)

Вредна донација за Породилиште у Пријепољу (Фото: ПП Медиа)

Републички фонд за здравствено осигурање донирао је савремени ултразвучни апарат Породилишту у Пријепољу, у којем на свет дође и највећи број беба са територије нововарошке општине. Реч је о апарату најмодерније технологије, који ће лекарима омогућити квалитетнији и ефикаснији рад, а трудницама из Пријепоља, Нове Вароши и Сјенице, које се овде пораађају,  квалитетнију здравствену заштиту.

Након што је извршена обука запослених, апарат је ових дана стављен у функцију , а стручњаци у области гинекологије очекују значајно унапређење квалитета дијагностике свих могућих стања трудница приразвоју плода.

– Донација савременог ултразвучног апарата свакако ће олакшати рад лекарима, али што је још важније, допринеће квалитетнијем стручном раду и пружању правовремених здравствених услуга нашим пацијенткињама – каже директор Опште болнице у Пријепољу др Зоран Дробњаки.

Према његовим речима, држава и Министарство здравља улажу значајне напоре у смислу набавке и обнове савремене медицинске опреме у здравственим установама широм земље, па  тако и у овом делу Србије.

Иначе, породилиште у Новој Вароши затворено је 1987. година. Од тада се труднице из ове општине углавном порађају у Пријепољу, а њешто ређе у Прибоју и Ужицу.
* * *
Овај текст је део пројекта " Здравствена слика - огледало друштвене заједнице"

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.