Успешна сезона за шахисте Златара

И даље у Првој лиги- шахисткиње Златара

И даље у Првој лиги- шахисткиње Златара

Шахисткиње Златара и наредне године играће у Првој лиги Србије, док се шахисти надају најављеној реорганизацији која би их одвела у виши ранг. У управи клуба кажу да је можда могло и боље, али да су и поред тога задовољни учинком у протеклом првенству.

Шахисткиње од 2007. године играју у највишем рангу такмичења и једна су од три екипе са најдужим „стажом“ у Првој лиги Србије. На првенству које је почетком новембра одиграно на Старој планини, оне су освојиле осмо место на табели са 12 клубова и тако продужиле свој боравак у елити. Титулу овогодишњег првака и победнички пехар освојио је Рад из Београда. Други је Основац из Ниша, а трећа Црвена Звезда из Београда. У нижи ранг селе три најлошије пласиране екипе – Партизан Јуниор (Београд), Омладинац (Нови Бановци) и Витез ( Београд). У овом рангу такмичења играју још и Сирмиум (Сремска Митровица), Јелица ПЕП (Горачићи), Југовић (Каћ) и Карађорђе (Топола).

За Златар су на Старој планини играле Јована Драгашевић, Викториа Радева, Јорданка Белић, Маргарита Воиска, Сања Петронић, Весна Живковић и капитен екипе Лидија Вучковић.

-У клубу смо задовољни приказаном игром, али не и пласманом, јер смо могли лако до шестог места. Мада смо реално биле боље, у преломном мечу смо изгубили од Јелице резултатом 1,5 : 2,5, што нас је коштало пласмана у горњи део табеле- каже капитен екипе Лидија Вучковић.

 

Одлични трећи - шахисти Златара

У Лиги Централне Србије – Запад, мушка екипа Златара освојила је треће место. Првенство са 12 клубова играло се током октобра и новембра у Новој Вароши и Варварину. Прво место и директни пласман у виши ранг освојио је Тутин, док је друго место припало Слободи из Ужица. У нижи ранг селе Слануша (Ужице) и Гоч (Врњачка Бања). Златар је ове сезоне играо у саствау : Зоран Маринковић, Армин Мушовић, Михаило Василић, Игор Зечевић, Стјепан Крстонијевић, Стеван Мирковић, Оливер Мрдаковић, Љубиша Дучић, Данило Вучковић, Миљко Ђокић, Ђорђе Ђокић, Адис Хаџибрахимовић и Тијана Зечевић.

-Задовољни смо приказаном игром и пласманом, а одлично треће место посвећујемо нашем Александру-Ацу Курћубићу, врхунском шахисти и фиде мајстору, који је изненада премино прошлог фебруара. Сигурно је да би уз његову помоћ, имали и бољи пласман ове сезоне. Овако, остаје нам да се надамо најављеној реорганизацији која и нас и Слободу води у Другу лигу Централне Србије- Запад- кажу у управи клуба. 

/Легенда/

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.