Основци прикупили 75.000 динара за ужину школским другарима

Да књига и даривање опет буду у моди - са приредбе у ОШ

Да књига и даривање опет буду у моди - са приредбе у ОШ

Током хуманитарне вечери, која је недавно организована у Основној школи „Живко Љујић“, прикупљено је 75.000 динара. Овај износ новца биће довољан да се до краја првог полугодишта обезбеди ужина за 13 ђака слабијег материјалног стања.

У градској осмољетки задовољни су оваквим епилогом двомесечних напора педесетак талентованих ђака и њихових наставника, посебно професора српског језика и књижевности. Програмом под називом „Да књига поново буде у моди“, они су, кажу, послали поруку јавности да је важно даривати, делити, бити хуман и племенит и наравно читати књиге.

Иначе, у овом оригиналном сценско-музичком колажу учествовали су млађани глумци, рецитатори, приповедачи, али и манекени, који су у аутентичним костимима и креацијама, сачињеним од папира, продефиловали школском модном „пистом“. У оквиру програма чули су се и најлепши поетски и прозни „бисери“ великана српске књижевности, а на оригиналан начин гледалишту су се представили неки чудни ликови – даме и господа из неких давно прохујалиох времена, из прикрајка су искакали улични свирачи и познати композитори из 18. века, библиотекари, фудбалери, вештице, молери, чак и Робинскон Крусо коме би на пустом оству најтеже било без његовог величанства Књиге...

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.