Богат програм поводом Дана општине Нова Варош

Прослава почела изложбом

Прослава почела изложбом

Отварањем изложбе Ликовног клуба „Златарска палета“ у Дому културе синоћ су започеле културно-спортске манифестације којима се обележава Дан општине  Нова Варош 1. новембар.

У фоајеу Дома културе слике су изложили Душко Мандић, Ненад Хасовић, Драган Јоксимовић, Весна Миливојевић Јоксимовић, Предраг Тијосављевић, Радојица Ђенић, Мубера Хаџимуртезић, Милка Лојаничић, Љубодраг Ћировић и Мухамед Хамко Ровчанин.

Нова Варош ће 1. новембра прославити општински празник, датум када је славна Јаворска бригада 1912. године ослободила златарски крај од вишевековне владавине Отоманског царства. Дан општине ће се ове године обележавати 12 дана – од 24. октобра до 4. новембра. Централни догађај је свечана Академија у Дому културе, а прославу ће овог пута обележити богат и разноврстан уметнички програм, уз неколико спортских садржаја.

Највећи број садржаја наћи ће се на програму управо  уторак 1. новембра. Прослава започиње у подне одавањем почасти ратницима погинулим у Балканским и Првом светском рату полагањем цвећа и венаца на спомен обележја на градском Тргу. Истог дана, у 17.30 часова, у галеријском простору Дома културе биће отворена изложба ручних преслица с краја 19.века , које је Народни музеј Ужице прикупио са подручја Златиборског округа. Аутор је етнолог Дијана Ристовић, а Нововарошани ће имати прилику да погледају део од укупно 98 прикупљених експоната.

-Свечана академија поводом Дана општине заказана је за 18 сати. Након обраћања и беседе председника општине Радосава Васиљевића, уследиће традиционална додела новчаних награда најуспешнијим студентима и ученицима, као и плакета и признања заслужним појединцима и колективима – каже за „Варошке новине“ помоћница председника општине за привреду и локални економски развој и координаторка програма прославе Маријана Ђокић. -Академију ће обележити и богат уметнички програм, у оквиру кога ће наступити вокални солиста РТС Милош Радовић, као и ученици Музичке школе Пријепоље – Издвојеног одељења у Новој Вароши, које ове године прославља значајан јубилеј – две деценије постојања и успешног рада.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.