„Песничке ватре златиборске“, у недељу 9. октобра

Позивница

Позивница

Традиционална културна манифестација „Песничке ватре златиборске“, девета по реду, биће одржана у недељу 9. октобра са почетком у 18.30 часова на Златибору.

Поводом 400-годишњице од рођења Молијера , ватру ће на Шуматном брду упалити Владимир Пиштало , добитник Повеље „Песничке ватре златиборске“ за целокупно књижевно дело, коју додељује Скупштина општине Чајетина.

Након паљена ватре на Шуматном брду,манифестација се наставља у Културном центру Златибор где ће се у част Молијера и добитника Повеље, у 19.45 часова одржати пригодан културни програм. Учествоваће песници који бораве у Београду на Међународним сусретима писаца, а публика ће видети и представу „Жорж Данден“ у извођењу Позоришта „Бора Станковић“ из Врања , која почиње 20.00 часова.

Прва песничка ватра, пре девет година запаљена је у славу 200 година од рођења Љермонтова, а потом је ватра паљена у част Дантеа, Шекспира, Милутина Бојића и Владислава Петковића Диса (на стогодишњицу њихове погибије у 1. Светском рату) , Вука Стефановића Караџића и Десанке Максимовић, Бертолда Брехта, Чехова и Достојевског.
* * *
Пројекат „Чајетинска хроника на сајту Варошких новина“ је суфинансиран из буџета Општине Чајетина (Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражава ставове органа који је доделио средства)

                                                                                     

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.