"Голд гондола" током октобра ради само викендима

Атракција (Фото: Н. Ковачевић)

Атракција (Фото: Н. Ковачевић)

Златиборска панорамска жичара „Голд гондола“, током октобра, путнике ће превозити само викендима. Последња вожња са почетне станице на Златбору је у 16,30, а са Торника у 17,30 часова.

Како је саопштила Управа ЈП „Голд гондола“, одлука је донета „услед радова на управној згради“.

Иначе, ваздушна траса златиборске гондоле дуга је девет километара, а вожња траје 25 минута и путници током ње могу уживати у невероватном погледу на живописне пејзаже Златибора. „Голд гондола“ повезује центар Златибора са ски центром Торник, преко Рибничког језера на којем се налази међустаница. Гондола тренутно има капацитет 800 путника по сату, у 72 засебне кабине са по 10 места. Максималан капацитет гондоле је 90 кабина и 1000 путника на час.
* * *
Пројекат „Чајетинска хроника на сајту Варошких новина“ је суфинансиран из буџета Општине Чајетина (Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражава ставове органа који је доделио средства)

                                                                                                             

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.