Руски фонд за директне инвестиције ускоро на Златибору

Чајетинци у Москви

Чајетинци у Москви

Председник општине Чајетина Милан Стаматовић, председник Скупштине општине Арсен Ђурић и потпредседник Здраве Србије Саво Стевановић бораве у радној посети Руској Федерацији у оквиру које су са замеником директора Руског фонда за директне инвестиције Рустемом Ринатовичем Зариповим у Москви разговарали о улагањима тог фонда у области пољопривреде и туризма на Златибору и Западној Србији уопште. То је наставак разговора које су званичници општине Чајетина имали са замеником премијера Руске Федерације Јуријем Борисовим пре годину дана на Златибору.

Руски фонд за директне инвестиције основан је 2011. године на иницијативу тадашњег премијера Владимира Путина и председника Дмитрија Медведева, једини је који управља државним новцем у Руској Федерацији и располаже са буџетом од 50 милијарди евра.

На састанку у Москви је договорено да делегација Руског фонда за директне инвестиције ускоро посети Златибор и да са руководством Општине Чајетина на терену конкретизује руска улагања која ће свакако допринети отварању нових радних места и још бржем развоју општине.
* * *
Пројекат „Чајетинска хроника на сајту Варошких новина“ је суфинансиран из буџета Општине Чајетина (Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавa ставове органа који је доделио средства)

                                                                                          

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.