На Малу Госпојину такмичење рабаџија на Врлану

Слободан Боћа Лечић, на Сеоском вишебоју у Божетићима

Слободан Боћа Лечић, на Сеоском вишебоју у Божетићима

Рабаџије ће се и сутра, на Малу Госпојину, надметати у вучењу чамових трупаца на влаци воловском запрегом. Такмичење на Врлану у Амзићима почиње у 13 сати, а организује га мештанин Слободан – Боћа Лечић (33), прекаљени рабаџија.

Такмичење рабаџија на Врлану последње је такмичење ове године у нововарошком крају, а било их је неколико. Први пут рабаџије су се овде такмичиле прошле године.

-Конкуренција ће и ове године бити јака, јер је учешће потврдило десетак рабаџија са Златара, Муртенице и Босања, а можда нам се прикључе још неки. У овим крајевима има младих који се баве рабаџилуком, па се надам да ће и ово такмичење прерасти у традицију. Ја рабаџијам од малих ногу и волим рад с воловима- каже Слободан Лечић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.