Свечано отворене просторије СДП у Новој Вароши

Просторије отворио председник СДП Нихад Хасановић

Просторије отворио председник СДП Нихад Хасановић

У Новој Вароши,у Улици др Зорана Ђинђића, у протеклу суботу свечано су отворене нове страначке просторије Општинског одбора Санџачке демократске партије. Овим је СДП и званично започео кампању за изборе за Бошњачко национално веће који су заказани за 13. новембар.

На почетку скупа говорио је председник СДП  Нихад Хасановић. Он је у свом обраћању Нововарошанима истакао да се СДП од свог оснивања бори за остваривање идентитеских права Бошњака у сваком граду Санџака, односно Републике Србије.

-Одлични резултати и чињење добрих дјела смисао је нашег политичког дјеловања. Тако ће бити и у кампањи за Бошњачко национално вијеће – казао је Хасановић. - Новој Вароши има најмање Бошњака у односу на остале санџачке општине. То је разлог више да кампању кренемо управо одавде како бисмо вас охрабрили да још једном поверење укажете СДП јер ми имамо најбоље људе, страначке капацитете и инфраструктуру. И што је најважније мирољубиву политику коју нам је трасирао наш оснивач и лидер Расим Љајић. Ми радимо и градимо и увјек испоштујемо аманет и глас који нам дајете.

Хусеин Мемић, потпредседник СДП и директор Културног центра Нови Пазар биће носилац изборне листе за БНВ, најављено је у граду на падинама Златара. Мемић се захвалио Нововарошанима на подршци уз позив да 13.новембра гласом дају поверење Санџачкој демократској партији јер је она једина способна да деполитизује Бошњачко национално вијеће и својом помирљивом политиком пружи руке и другим бошњачким партијама.

-Није случајно што кампању почињемо баш из Нове Вароши. То је јасна порука да нам је сваки Бошњак у свакој средини важан и да ћемо током кампање, као и у свим досадашњим, стићи до сваког човјека, улице, мјеста, са једним циљем – побољшање положаја Бошњака и остваривање њихових права у области културе, језика, образовања на босанском, информисања, спорта, науке- рекао је Мемић.

Мемић је за нововарошке Бошњаке казао да је истина да их у Санџаку има најмање, али да су они зато најхрабрији и најдостојанственији представници
свога народа у овом делу Србије.

-Хвала вам што свих ових година носите барјак и чело уздигнуто и тиме на најбољи начин браните и његујете бошњачки идентитет, културу, традицију, језик и вјеру- казао је носилац листе СДП за изборе за БНВ, на којој би требало да се нађе и неко од наших суграђана Бошњака.

Чланови Општинског одбора и Актива жена СДП

У име локалног огранка СДП окупљенима се обратио и председник Општинског одбора ове странке Алија Мујагић. Тежиште кампање, према његовим речима, биће
толеранција, суживот и промоција културе односно богатства различитости.

-Ми Бошњаци у Новој Вароши смо по много чему специфични. Живимо у средини гдје нас има мало, али гдје вјековима живимо са комшијама Србима и
другим народима у добрим односима и поштујемо једни друге. Средина попут ове наше је управо и вриједна због тога што поседује богатство различитости на малом простору – рекао је Мујагић. Он је истакао да је овдашњим припадницима бошњачког народа императив и у даљем раду очување националног идентитета и да ће СДП и у наредном периоду активно радити на очувању историје и културне баштине у Бошњака, традиције, материјалног и нематеријалног културног наслеђа...

Иначе, свечаности су присуствовали и Нихат Бишевац, члан председништва СДП и градоначелник Новог Пазара, као и председници одбора ове партије из Сјенице, Тутина и Пријепоља, те народни посланик из Прибоја Јасмин Хоџић. Након официјелног дела, у новој страначкој канцеларији СДП за све Нововарошане и бројне госте приређено је скромно послужење, а за добру и позитивну атмосферу, у духу севдаха, побринуо је новопазарски “Дерман бенд”.

Свечаности присуствовали и бројни гости

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.