Слаб снег јутрос у Новој Вароши

Забелело се на Муртеници: Равни тор (фото: Д. Спасојевић)

Забелело се на Муртеници: Равни тор (фото: Д. Спасојевић)

У вишим пределима општине Нова Варош јутрос је провејавао слаб снег, а температура се спустила до нултог подеока. Снег је падао и у насељима Коцељ, Шанац и Бабића брдо изнад града, али се топио при додиру са тлом.

Висови Муртенице су међутим осванули у белом.

-Снег се синоћ „примио“ и код нас на Равном тору који је на око 1.300 метара надморске висине, али га топи зубато јутарње сунце. Снег у ово доба године није ништа чудно за Мутреницу, где највиши врх Бријач има 1.480 метара. Овде је падао у свом годишњим добима, а памтим и да се белело на Преображење, 19. августа – каже Десимир Спасојевић из Беле Реке.

И у другим планинским селима памте снег у ово доба године. Лане је 16. маја пало 15 центиметара, а влажни снег је причинио велику штету воћарима.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.