Пред одборницима и одлука о броју месних заједница

Седница Скупштине општине Нова Варош

Седница Скупштине општине Нова Варош

Уколико одборници прихвате предлог Општинског већа, покренуће се сложена процедура за измену броја месних заједница на територији општине Нова Варош. Уместо садашњих 13 било би их  чак 30, јер је предлог да готово свако насељено место постане посебна месна заједница. Одлука Скупштине општине је међутим само први корак, након које ће уследити читав низ других, обавезујућих  правних радњи. Због тога ће се, кажу упућени, на доношење коначне одлуке чекати  бар годину дана.

Разматрање и усвајање предлога за промену подручја досадашњих месних заједница, само је једна од петнаестак тачки из предлога дневног реда за седницу Скупштине општине Нова Варош која је зеказана за уторак 13. септембар. Пред одборницима ће се тако наћи и извештај о извршењу општинског буџета у првих шест месеци ове године, као и извештаји о раду Опшинског већа и Општинског правобранилаштва.

Одборници ће расправљати и о плановима и извештајима „Енергије Златар НВ“, Комуналног предузећа „3. септембар“ и Регионалне санитарне депоније „Бањица“, као и о предлогу за именовање новог Школског одбора Средње школе.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.