Ново дружење братства Љујићи у Милешеви код Пријепоља

Са дружења 2013. у Косатици на Златару

Са дружења 2013. у Косатици на Златару

Чланови фамилије Љујић заказали су ново дружење, прво након две године паузе због короне. Сусрет братственика одржаће се у суботу 3. септембра у Милешеви, а домаћини скупа биће чланови фамилије из пријепољског краја.

На овогодишње фамилијарно дружење,18. по реду, према очекивањима организатора, сјатиће се више од 500 Љујића разасутих широм света. Скуп братственика почеће у 11 сати редовним, годишњим састанком Одбора и Скупштине Удружења „Братство Љујићи“, а затим бити настављен свечаним ручком и народним весељом.

– Очекујемо да ће ове године доћи и они Љујићи који нису добили званични позив, а за ово окупљање сазнају на било који начин. Према незваничним подацима Љујићи данас живе у више од 100 градова и насељених места у Србији и Црној Гори и још тридесетак држава широм света па је немогуће свима послати позивнице – каже Радоје Љујић из Нове Вароши, секретар Удружења „Братство Љујићи“.

Удружење „Братство Љујића“ основано је 2002. године, има своју химну, грб и заставу и једно је од најорганизованијих удружења овог типа на простору бивше Југославије. Први годишњи сусрет браства одржан је 2003. у Грнчареву код Бијелог Поља, а следећи у Бистрици код Нове Вароши.

– Удружење „Братство Љујића“ данас броји више од 400 домаћинстава. Успели смо да сачувамо везу са коренима и подстакнемо младе нараштаје да негују традицију, што су била и два основна мотива за формирање Удружења и међусобно повезивање свих чланова фамилије која води порекло из села Стожер код Бијелог Поља и данас ,по првој наследној линији, броји преко хиљаду живих потомака – каже Радоје Љујић.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.