Нова Варош свеукупни победник 57. МОСИ

Без премца на Играма - спортисти Нове Вароши

Без премца на Играма - спортисти Нове Вароши

Нова Варош је свеукупни победник 57. МОСИ на којима се током пет дана надметало око 2.200 спортиста и 31 града и општине са тромеђе Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине. Прибој је други у генералном пласману, а Нови Пазар трећи. Најуспешнија такимичарка је Милица Томашевић, атлетичарка из Ивањице, док је најуспешнији такмичар Милош Раовић атлетичар из Прибој.

На завршној свечаности, јуче по подне на Градском стадиону на Браношевцу, подељени су пехари и медаље најуспешнијима у 15 спорстких дисциплина. Нововарошани су злато освојили у пет екипних спортова - у кошарци у мушкој и женској конкуренцији, у рукомету, фудбалу и малом фудбалу само у мушкој, а у одбојци на песку у женској конкуренцији.

Спортисти Нове Вароши, Ана Мандић каратискиња, Аница Грујичић, одбојкашица, Тијана Зечевић, шахискиња, Владимир Вранић, кошаркаш, Милан Миња Гордић, фудбалер и Никола Матовић, рукометаш, заставу МОСИ предали су спортистима Колашина, општине на северу Црне Горе која ће бити домаћин наредних Игара, у јуну 2023. године

-Као председник општине, организацијом МОСИ испунио сам своју мисију и срце ми је пуно поноса. Могу смо да поручим, да уколико нека општина из Србије не жели у наредном периоду, из било којих разлога, да се прихвати да буде домаћин МОСИ, ми раширених руку прихватомо ново домаћинство. Доста смо улошили у ове игре, све смо финансирали из општинског буџета, и драго ми је што су спортисти Нове Вароши на прави начин оправдали наш труд и залагање. Свеукупни смо победници и то је само још једна потврда да смо овом организацијом учинили праву ствар – рекао је председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић на завршној свечаности.

(Опширније у наредном броју „Варошких новина“)

Нова Варош прва, Прибој други, а Нови пазар трећи

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.