Атлетичари јунаци другог такмичарског дана на МОСИ

Атлетичари на Браношевцу (Фото: Сенко Жупљанин)

Атлетичари на Браношевцу (Фото: Сенко Жупљанин)

Са освојене две златне медаље Емир Ровчанин, атлетичар из Пријепоља, јунак је другог такмичарског дана на 57. МОСИ, а симпатије су побрале и Саида Мушовић и Умеjа Богућанин, млађе пионирке из Новог Пазара које су у трци на 1.500 метара освојиле медаље у конкуренцији сениорки. Прве две медаље за Нову Вароши и то сребрне, освојила је Тара Лечић, у трци на 800 и 400 метара.
 

Уз нови рекорд Игара у скоку у вис, Ровчанин је јуче „уписао“ и најбољи резултат у троскоку. У дисциплини скок увис Ровчанин је најпре прескочио лествицу која је била постављена на висини од 209 сантиметара чиме је оборио стари рекорд. Већ у следећем скоку прескочио је и 212 центиметара и тако поставио нови рекорд МОСИ.

И девојчице из Новог Пазара направиле су прави подвиг, освојивиши медаље у трци са знатно старијим и искуснијим атлетичаркама. Саида Мушовић, рођена 2011. године, ученица четвртог разреда основне школе, као најмлађа учесница овогодишњих МОСИ освојила је сребрну медаљу у трци на 1.500 метара, док је њена школска другарица Умеjа Богућанин била трећа.

И на овим МОСИ, по традицији, прве медаље припале су атлетичарима. У среду, првог дана Игара, у трци на 800 метара златну медаљу освојила је Милица Томашевић из Ивањице, док је Бојан Станишић, атлетичар Младости из Ужица, освојио прво месту у трци на 1500 метара. Милица Томашевић је и јуче освојила злато у трци на 1.500 метара.

Рекорд и два злата - Емир Ровчанин

Медаље за Нову Варош - Тара Лечић

Најмлађи освајачи медаља - Саида Мушовић и Умеја Богућанин

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.