Приводе се крају припреме за 57. МОСИ

Највише радова било на Градском стадиону

Највише радова било на Градском стадиону

Припреме за предстојеће МОСИ приводе се крају и Нова Варош ће, тврде организатори, 20. јула бити потпуно спремна да прими учеснике највеће аматерске спортске манифестације у овом делу Балкана. Током пет дана Игара, до 24. јула, овде ће се у 15 спортских дисциплина надметати око 2.000 младих из 31 града и општине са тромеђе Србије, Босне и Херцеговине и Црне Горе.

Упркос бројним проблемима који прате саму организацију, у локалној самоуправи уверавају да ће спортска борилишта и сам град, скоцкани, умивени и у најлепшем издању, дочети учеснике манифестације која се организује 57. пут.

-Потрудићемо се да будемо најбољи домаћини, као што смо то и у свакој другој прилици. На то нас обавезује и традиција, али и чињеница да је Нова Варош уз Прибој и Пријепоље била зачетник Игара 1954. године -каже председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

Нова Варош ће предстојеће МОСИ изнети сама на својим плећима, без помоћи са стране. Само ће реконструкција и умивање спорстких борилишта коштати око 50 милиона динара , а биће и других трошкова што су огромна средства за скромни општински буџета.

Највише радова било је на Градском стадиону Браношевац, на коме је у среду 20. јула у 17 сати свечано отварање Игара уз дефиле учесника. Стадион је изграђен 1964. године и у више наврата реконструисан, док је тартан атлестку стазу добио 1990. за „Електријаду“. Стаза дуга непуних 400 метара крпљена је 2008. године, када је Нова Варош последњи пут била домаћин МОСИ.

-На Браношевцу је замењена тартан подлога, док је на фудбалском терену делом замењен бусен, а имаће и нове голове и савремени  систем за заливање. Реконструисана је и свлачионица, офарбана је ограда и трибине и урађена нова бетонска подизда између свлачионице и регионалног пута. Радова је било и на теренима за мале спортове у Насељу, као и на Зебиовцу и Шанцу, а постављени су и кошеви на раније реконструисаном терену код основне школе – каже Васиљевић.

Спортисти из Нове Вароши учествовали су на скоро свим до сада организованим МОСИ и освајачи су бројних медаља. Ово је иначе четврти пут да смо домаћини.

- Предстојеће Игре су још једна прилика за промоцију Нове Ваоши. МОСИ нису само трошак, како то неки тврде, јер ће користи имати цео град, пре свега власници смештајних капацитета код којих ће коначити спортисти, али и друге услужне делатности- каже Васиљевић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.