Богат програм "Златиборског културног лета"

Илустрација

Илустрација

Предстојећа летња туристичка сезона на Златибору биће испуњена бројним концертима, културним догађајима и традиционалним манифестацијама. Општина Чајетина и Туристичка организација Златибор припремили су богат програм ''Златиборског културног лета''. Највећи број манифестација одржаваће се на летњој позорници Краљевог трга, поред језера које је током протеклог периода реконструисано и опремљено новом мултифункционалном фонтаном. Ту ће, свакако, највише пажње привући концерти познатих музичара.

Овог лета посетиоци Златибора уживаће у концертима групе „Фрајле“, „Партибрејкерса“, „Зане“, „Београдског синдиката“, Нине Бадрић, кабареу Небојше Дугалића, као и у концерту Симфонијског оркестра РТС-а. Током јула и августа на летњој позорници Краљевог трга биће организовани и наступи бројних фолклорних друштава из Србије и региона, међу којима су КУД „Абрашевић“-Аранђеловац, УГ „Ветерани Златибора“, КУД „Гружа“, КУД „Наш завичај“ и многи други.

Поред музичких концерата и наступа КУД-ова, на програму ''Златиборског културног лета'' су и представе, од којих се посебно издвајају дечије, припремљене за најмлађе посетиоце Златибора. Током августа на Краљевом тргу биће организован и Турнир у баскету 3х3, као и фестивали „Лицидерско срце“ и „Моравски бисери“.

Програм ''Златиборског културног лета'', као и претходних година, употпуниће традиционалне сеоске манифестације. Села Златибора надалеко су чувена не само по лепоти пејзажа и гостопримљивим домаћинима, већ и по манифестацијама које се током целе године организују. Празник Преображења Господњег, 19. август, обележиће се традиционално у Рожанству манифестацијом „Без извора нема воде“, док се у селу Трнава од 17. до 22. августа одржава ликовна колонија. Поред тога, село Трипкова биће село домаћин Михољских сусрета села.

Златибор ће летос своје посетиоце обрадовати и пројекцијама најновијих филмова у биоскопу Културног центра Златибор. Поред биоскопских пројекција, током предстојећег лета у овом здању приказиваће се и представе и изложбе слика познатих уметника.

Извор: Туристичка организација Златибор

* * *
Пројекат „Чајетинска хроника на сајту Варошких новина“ је суфинансиран из буџета Општине Чајетина (Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавa ставове органа који је доделио средства).

                                                                                                 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.