Почео пријем захтева за регрес на ђубриво

По хектару 2.000 динара регреса

По хектару 2.000 динара регреса

Управа за трезор Министарства финансија почела је са пријемом захтева за остваривање права на регрес за ђубриво намењено радовима у пољопривреди. Рок је 30. септембар, а право на регрес имају пољопривредници, носиоци комерционалних породичних газдинстава, предузетници и друга правна лица чија је основна делатност пољопривреда.

Регресирају се трошкови за ђубриво које је купљено у периоду од 1. окробра 2016. до 30. септембра 2017. године. Како пише у обавештењу Управе за аграрна плаћања, уз захтев се мора прложити и оригинал фискалног исечка, а уколико се из њега не могу утврдити сви неопходни подаци онда је потребно поднети и оригинал рачуна.

Регрес износи 10 динара по килограму купљеног ђубрива, односно највише 2.000 динара по хектару.

Иначе, у Новој Вароши има око 3.000 регистрованих пољопривредних газдинстава која према последњем попису користе 25.000 хектара пољопривредног земљишта, од чега је највише- чак 17.700 хектара, ливада и пашњака.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.