Општина покрива камату на пољопривредне кредите

Помоћ газдинствима

Помоћ газдинствима

Општина Нова Варош ће и ове године „покрити“ камату на пољопривредне кредите које регистрована пољопривредна газдинства подигну код пословних банака. За ову меру помоћи локалним пољопривредницима у аграрном буџету опредељено је 500.000 динара. У саопштењу Општинске управе Нова Варош се каже:

Обавештавамо све заинтересоване пољоприврднике да почиње реализација кредитне подршке пољопривредним газдинствима са територије општине НоваВарош. У оквиру ове подршке, Општина Нова Варош ће у потпуности финансирати камату за одобрене пољопривредне кредите од стране банке. На јавном конкурсу најповољније услове, односно најнижу ефективну каматну стопу понудила је OTP банка a.д., са којом ће у наредним данима бити потписан уговор о сарадњи.

Заинтересовани пољопривредни произвођачи могу се јавити у Одељење з апривреду и локални економски развој или на телефон 62-140, где ће добити детаљна упутства о начину конкурисања и потребној документацији.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.