У четвртак премијера нове представе Аматерског позоришта

Сјајна глумачка екипа - са пробе у Дому културе

Сјајна глумачка екипа - са пробе у Дому културе

Премијера позоришне представе „Чујеш ли, мама, мој вапај“ у извођењу Аматерског позоришта из Нове Вароши , биће одржана у четвртак 14. јула у 21 сат у сали  Дома културе. Комад је, по тексту Војислава Савића, режирао Драган Јаковљевић. 

Представа третира бројне проблеме у друштву искривљених вредности, али уз обиље комичних сцена и „црног хумора“.

-Очекујем да ће одлична глумачка постава успети да једну озбиљну и мрачну причу изведе на што занимљивији и ведрији начин – каже Јаковљевић уз појашњење да је реч је комлексном комаду у чијем је фокусу „једна ненормална породица изгубљена у времену и простору“. На њеном челу је отац Родољуб, чију ће поквареност, перфидност и похлепу на сцени покушати да дочара главни протагониста у представи Салих Туркмановић.

Да реакције публике буду смех, а поруке нешто сасвим супротно, у четвртак увече побринуће се и остали глумци у представи : Владимир Дулановић Токи, Фехима Ибишбеговић, Раде Татовић, Един Хаџић, Селма Хасовић, Дина Ибровић и Небојша Радишић.

Иначе, на позоришну премијеру у извођењу Аматерског позоришта Дома културе “Јован Томић“ домаћа публика чекала је пуних шест година. Последњи пут су нововарошки глумци играли пред овдашњим поклоницима позоришта у марту 2016. када се на репертоару нашла представа „Живот у тесним ципелама“ у режији Владимира Дулановића. Горка комедија о манипулацијама изведена је тада на маестралан начин, а очекивања су велика и за предстојећу нову премијеру.

-Надамо се да ће представа имати дуг и успешан позоришни живот и да ће овдашње Аматерско позориште повратити макар део старог сјаја које је имало у време бивше Југославије – истиче Михрија Хаџић, директорка Дома културе, уз позив Нововарошанима да због великог интересовања на време обезбеде карте које су од јуче у продаји по цени од 400 динара.

Репризно извођење представе „Чујеш ли, мама, мој вапај“ заказано је за суботу 16.јула (21 сат, цена улазнице 400 динара).

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.