На златиборском језеру пуштена у рад мултимедијална фонтана

Светска атракција - фонтана у центру Златибора

Светска атракција - фонтана у центру Златибора

Председник Општине Чајетина Милан Стаматовић свечано је поводом Дана општине у рад пустио мултимедијалну фонтану у оквиру језера у центру Златибора, која ће, поред златиборске гондоле, представљати још једну светску атракцију Златибора.

-То је круна активности општине у претходне две године када смо, упркос веома неповољној ситуацији изазваној пандемијом корона вируса, успели да комплетно реновирамо језеро у центру Златибора и пратеће садржаје у његовом непосредном окружењу. Да поменем неке од њих: потпуно је замењена подлога на Краљевом тргу и изграђена је нова бина на њему, реновирана је чесма посвећена краљу Александру Обреновићу као и споменик српским јунацима у Првом светском рату, изграђена је потпуно нова пешачка стаза око језера- истакао је Стаматовић.

Круна активности- муктимедијална фонтана

Аутор пројекта је Милан Кулић, а радове на сценском, декоративном и општем осветљењу је извела фирма „Фина техно лед“ из Београда. Инсталирана је опрема познатих светских произвођача у овој области, компанија ХБ ласер из Немачке и Игуцини из Италије.

(Извор: Општина Чајетина)
* * *
Пројекат „Чајетинска хроника на сајту Варошких новина“ је суфинансиран из буџета Општине Чајетина (Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавa ставове органа који је доделио средства).

                                                                                               

 

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.