Нови асфалт у десетак нововарошких села

Радови у пуном јеку

Радови у пуном јеку

У нововарошком крају овог лета асфалтираће се око девет километара сеоских путева, а посао су добила три предузећа - из Нове Вароши, Пријепоља и Ужица. За разлику од неколико претходних ове године је било интересовања путара, а уговорени радови Општину ће коштати близу 45 милиона динара.

-Укупно расписани уговори вредни су 44.528.000, од тога је до сада реализовано 17,2 милиона динара. У наредном периоду у плану је реализација уговора у вредности од још 27.404.000 динара – појашњава за „Варошке новине“ др Бранко Бјелић, заменик председника општине. Он истиче да су радови на асфалтирању по селима у пуном јеку, а да су приоритет путни правци из нереализованог прошлогодишњег плана и програма рада локалне самоуправе односно општинског одељења за инвестиције.

Путари предузећа „Путеви Златар“, „ЗМ Ужице“ и „Лабуд Плус“ из Пријепоља покренули су још пре месец дана сву расположиву механизацију на асфалтирању путева по селима. Тако је до сада постављено више од три километра асфалта на десетак путних праваца, а на подручју седам месних заједница.

Нове деонице пута добили су мештани Рутоша (500 метара, крак ка Марјановићима, вредност радова близу три милиона динара), Радоиње (Лапчевићи и Ћирковићи, у укупној дужини од 550 метара и укупној вредности од 3,8 милиона динара), Дрмановића (краци ка Друловићима,Дробњацима и Лојаничићима, укупне дужине од 470 метара, а вредности од близу 2,4 милиона динара), Вранеша (300 метара дуга деоница у Лечићима, радови коштали 1,5 милиона динара) , Штиткова (пола километра пута ка Вјетровићима, вредност инвестиције близу три милиона динара) и Негбине (250 метара пута у Перишићима, посао од близу 1,5 милиона динара). На подручју МЗ Нова Варош асфалтирана је пола километра дуга деоница ка Хоџиној стени. Ови радови су општинску касу „олакшали“ за 2.705.000 динара.

-Ако се изградња путева настави планираном динамиком и време буде ишло на руку путарима, до краја ове грађевинске сезоне нешто више од пет километара новог асфалта поставиће се на још 13 путних праваца по селима, а у плану је и модернизација два крака пута у приградском насељу Петловац. Реч је деоницама укупне дужине од 1.000 метара, чија изградња кошта 5.040.000 динара – најављује др Бјелић.

Тако ће се путарска машинерија и у предстојећем периоду захуктати на подручју МЗ Акмачићи, на деоницама главног пута ка Виловима, Врлану, Пауновићима, Станићима, Ђоковићима, Живановићима, Јаџићима, Матијевићима, Друловићима. Укупна дужина ових путних праваца достиже цифру од близу три километра, а вредност инвестиција износи око 17,5 милиона динара. Мештани Ћировића у Негбини могу да рачунају на нових 300 метара асфалта (вредност посла близу 1,7 милиона динара), засеока Заграђе у МЗ Рутоши 200 метара (1,3 милиона динара), житељи Вранеша на 400 метара главног пута (радови од 2,2 милиона динара), док ће Милошевићи у Дражевићима добити пола километра асфалтне подлоге (посао вредности од близу 2,5 милиона динара).

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.