Петица за хуманитарни рад!

Акција

Акција "Чеп за хендикеп": Малишани са Вионика

Малишани из градског насеља Вионик заслужили су петицу за хуманитарни рад. У овиру акције „Чеп за хендикеп“ они су добровољно прикупили два џака затварача са пластичних боца који ће у рециклажу, а новац који зараде биће уплаћен у фонд за куповину колица и других ортопедских помагала за особе са инвалидитетом.

У акцију „Чеп за хендикеп“ укључило се двадесетак малишана школског узраста, а помажу им и најмлађи. Милица, Аница, Љубинко, Даница, Јелена, Бојана, Саша, Магдалина, Угљеша, Наташа, Огњен, Алекса, Марко,Василије, двојица Никола, па Лука и његов имењак, од јесенас вредно скупљају затвараче са флаша воде, јогурта, шампона и друге пластичне амбалаже који су раније „ишли“ у контејнер или на дивље депоније.

- Укључили смо и родитеље и рођаке па се више ни један затварач не баца, а поставили смо и кутију у центру насеља у коју чепове убацују пролазници. Радује нас што ће чепови које прикупимо некоме олакшати жиивот, а волели би и да нам се придруже и вршњаци из других делова града- кажу углас малишани с Вионика.

Да се укључе у акцију, малишанима из горњег дела Вионика предложила је њихова нешто старија другарица Јована Бјелић, студенткиња шесте године Медицинског факултета у Крагујевцу.

-Након информације да је прекинута акција у школи јер је наводно била неуспешна, предложила сам десетогодишњем брату и другој деци из насеља да се укључе што су они здушно прихватили. Смисао акције брзо су објаснили и комшијама, па у прикупљању затварача сада учествује скоро цело насеље. Било би лепо да акцију подржи и локална самоуправа, а да се кутије за чепове поставе у свим јавним установама- каже Јована.

Акција „Чеп за хендикеп“ покренута је у Србији пре четири године. Захваљујући прикупљеним затварачима до сада је 50 особа са инвалидитетом добило ортопедска помагала као што су ходалице, тоалетна колица, справе које подижу инвалидска колица у зградама које немају лифтова...

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.