Музичка школа у Новој Вароши концертом обележава 20 година рада

Са прошлогодишњег концерта

Са прошлогодишњег концерта

Концертом у Дому културе, у понедељак 20. јуна  у 20 сати, музичка школа у Новој Вароши обележиће значајан јубилеј – две деценије успешног рада и постојања.

Четрдесетак полазника матичне пријепољске Музичке школе - Издвојеног одељења у Новој Вароши приказаће све своје вештине извођења композиција класичне музике на клавиру и хармоници. На програму ће се специјално за ову прилику наћи дела најпознатијих домаћих и страних композитора, међу којима су Бетовен, Бах, Моцарт, Брамс, Мејер, Дојчиновић, КршићНаступиће и млађани хор припремног одељења који већ по традицији изазове највеће симпатије публике.

-Позивамо Нововарошане, љубитеље класичне музике, као и све пријатеље и сараднике Музичке школе да нам се придруже на великом годишњем концерту, којим уједно обележавамо овако значајан јубилеј – каже директорка установе Драгана Томашевић и за “Варошке новине” истиче: -Музичка школа у Новој Вароши почела је са радом у новембру 2002.године и тада је у њеним клупама било 12 ђака. Данас их је са припремним одељењем више од 40 и то је најбољи показатељ да интересовање за школовање у овој установи не јењава, већ је све веће из године у годину. Што је велики успех имајући у виду чињеницу да се укупна ученичка популација на овим просторима смањује.

Томашевић наглашава да се Издвојено одељење Музичке школе у Новој Вароши може похвалити бројним прегнућима њених бивших, као и садашњих ђака. Ову школску годину завршила је још једна вредна и даровита генерација. А колико су били успешни најбоље илуструје податак да се чак осам полазника окитило наградама и признањима на републичким и међународним музичким такмичењима. Најбољи је, баш као и лане, био ученик четвртог разреда музичке школе Васо Шапоњић, који је на Интернационалном такмичењу хармоникаша у Сарајеву освојио прво место.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.