И у Новој Вароши дојаве о бомбама испразниле школе

Данас без наставе у основним и средњим школама

Данас без наставе у основним и средњим школама

Основци из Нове Вароши данас неће имати наставу због дојаве о наводно постављеним бомбама у зградама свих шест основних школа на територији општине. Школе ће где год то буде могуће организовати онлајн наставу за ђаке.

У градској Основној школи „Живко Љујић“, највећој у општини, кажу да се очекује долазак специјализованих екипа МУП-а Србије које ће обавити преглед школских просторија, а просветари се надају да ће већ сутра настава бити нормализована.

Како „Варошке новине“ сазнају на електронске адресе основних школа у Новој Вароши, Божетићима, Акмачићима, Радоињи, Бистрици и Јасенову стигле су дојава и претња идентичне садржине.

-Експлозивна направа постављена у школи. Нећемо се сакрити. Убиства ће бити потребна, ми ће мо убити. Биће потребно уништење. Уништићемо. Искрено нам је жао што ће невини страдати. Нема другог начина. Срушићемо српску владу. Наше очи су упрте у председника Србије и његову пратњу. Убићемо све – каже се у претњи.

Наставе данас неће бити ни у Средњој школи у Новој Вароши мада на адресу ове школе није стигла дојава о наводно постављеној бомби. Одлука је донета из превентивних разлога због близине зграде Основне и Средње Школе, а ради безбедности ђака и професора. Како је саопштено из Средње школе, настава ће се данас обављати онлајн.

Иначе, већ дуже време на адресе образовних установа широм Србије стижу дојаве о постављеним бомбама и на срећу све су биле лажне. Због лажних дојава полиција је ухапсила више особа, док је највећи број пријава стигао из иностранства. 

Дојаве о наводно постављеним бомбама јутрос су стигле и школама у Косјерићу, Ивањици, Прибоју, Пожеги Ариљу...

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.