Краду и точкове са контејнера!

Краде се углавном у селима

Краде се углавном у селима

Контејнери за смеће све чешће су на мети лопова у Новој Вароши, а најчешће се краду точкови. Комунално предузеће „3. септембар“ до сада је поднело више пријава против непознатих починилаца, али полиција још увек није привела ни једног.

Од 97 „малих“ контејнера који су последњих година постављени дуж сеоских путева и магистрале према Златибору и Бистрици, већина је похарана. Због тога се комуналци на муци приликом њиховог пражњења, а на штети је и предузеће јер један точак кошта око 1.200 динара.

-Лане је само за једну ноћ украдено чак 16 точкова са контејнера постављених дуж магистрале према Бистрици. Обично се краду у пару, а према нашем сазнању уграђују их на колица и друга приручна превозна средства која мештани користе у пољопривредним радовима- каже Зоран Миросављевић, руководилац „Чистоће“ у Комуналном предузећу „3. септембар“.

Комуналци кажу да се точкови краду и са контејнера у граду, али у знатно мањем обиму. У селима најмање је крађа у Дрмановићима и Божетићима.

-Покушали смо да ситним интервеницаја на контејнерима отежамо рад лоповима, али не вреди. Точак који не могу да одвију они одвале и однесу - каже Миросављевић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.