Првачићи опет о трошку општине иду на море

До сада летовало више од 350 малишана

До сада летовало више од 350 малишана

Педесетак првака из златарског краја ће о трошку Општине Нова Варош поново летовати на црногорском приморју, након две године паузе због короне. У периоду од 30.јула до 6.августа малишани ће боравити у Дечјем одмаралишту у Сутомору, а трошкови смештаја, исхране и превоза финансираће се из општинског буџета средствима од око милион динара.

Уговор о реализацији бесплатног летовања првака из породица слабијег материјалног стања између овлашћене агенције односно Општине Прибој у чијем се власништву налази дечје одмаралиште, требало би , према речима директорке Центра за социјални рад Јелене Лековић, да буде потписан ускоро. Одмах након што се заврши процедура пријављивања деце и њихов одабир , и то искључиво по већ раније утврђеном Правилнику о начину избора првака за боравак на мору.

-Програмом ће, као и раније, бити обухваћено 50 првака. Право на бесплатан боравак на мору имају деца самохраних родитеља, малишани из породица које се налазе на евиденцији Центра за социјални рад, као и оних из материјално угрожених чији малишани до сада нису боравили на мору – каже за “Варошке новине” директорка Лековић и истиче: -Задовољство нам је што након две године настављамо ову лепу и корисну акцију Општине и Центра. Она је, иначе, само једна од бројних активности којима покушавамо да побољшамо стање на пољу бриге о породици и деци.

У Центру за социјални рад  кажу да су контакти са надлежнима у сеоским осмољеткама и градској Основној школи по овом питању интезивирани, да следи пријављимање млађаних кандидата за летовање, као и да је ће овог пута бити мало тежа селекција јер их у овој генерацији првака има око стотину.

Програм бесплатног летовања малишана стасалих за полазак у први разред основне школе из социјално угрожених породица спроводи се већ осам година. Захваљујући овом општинском програму, више од 350 првака је летовало на црногорском приморју – у Бечићима, Херцег Новом, Сутомору, Чању…

Искуства и ефекти су изузетно позитивни, тако да ће , како тврде у локалној самоуправи и Центру за социјални рад, овај пројекат бити реализован и наредних година.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.